Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Kantáta Dianan hercegnőről

MTI
2003.02.11. 15:17
A mű zenéjét sokan rettenetesnek találják, a Diana-kultusz a művészeti vezetés szerint már a múlté, a témát pedig maga a komponista ízléstelennek nevezte. A kanadai Modern Barokk Opera mindennek ellenére műsorára tűzte a Diana néhai walesi hercegnő életéről szóló alkotást, a Diana Kantátát.

A Diana Kantátában lényegében arról van szó, hogy a halálos balesetet szenvedett "szívkirálynő" miként lett egy egész nemzedék kultikus figurájává. "A televízió képernyőjén csüngök és sírok valakiért, akit nem is ismerek" - énekli az előadás kezdetén az egyszerű pongyolába öltözött mezzoszoprán, énekesnő.

Az 55 perces darabot a Diana életéről készült videó- és hangfelvételek vezetik be. A színpadon egy karaoke-énekes dicséri az oly fiatalon halálos balesetet szenvedett Dianát, miközben vörös ruhás szelleme haragosan kiáltja: "Soha nem voltam angyal!" - olvasható az AFP tudósításában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek