Erik, Alexandra
EUR 385,42 Ft
USD 365,92 Ft
11 °C
23 °C

Kormánybiztost kérnek a filmesek

MTI
2003.02.19. 08:00
Kormánybiztos kinevezését kéri a Filmszakmai Kerekasztal a filmtörvény előkészítésével kapcsolatos feladatok összehangolására.

A Népszabadság keddi számában megjelent értesülést az MTI érdeklődésére a filmes szakma képviselői is megerősítették. A napilapban megjelent cikk szerint az igényről a kerekasztal hétfői ülésén döntöttek. Az elhatározásról a szakma már levélben értesítette Medgyessy Péter miniszterelnököt.

A kormányfő a 34. Magyar Filmszemlén ajánlotta fel azt, hogy amennyiben a filmszakma igényli, "kész kormánybiztost kinevezni a filmtörvénnyel kapcsolatos koordinációs feladatok ellátására".

A Népszabadság információi szerint a filmesek azt szeretnék, ha - a tervezett törvény költségvetési és pénzügyi összefüggései miatt - László Csaba pénzügyminiszter tenne javaslatot a kormánybiztos személyére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét