Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Lopott Beatles szalagokat találtak Ausztráliában

BBC
2003.02.19. 11:47
Eredeti Beatles stúdiófelvételeket tartalmazó lopott szalagokat találtak Ausztráliában. A nyomot egy sydneyi újság apróhirdetése adta, ahol a felvételeket 270 ezer fontért azaz több mint 98 millió forintért akarták eladni. A nyomozók elfogtak egy 27 éves férfit akit azonban később vádemelés nélkül elengedtek.

A rendőrség a The Beatles című album felvételeit találata meg, ráakadtak még egy, szintén az Abbey Road stúdióban készült album eredeti felvételeire is. A felvételeket még 1969-ben lopták el a stúdióból.

Az ausztrál hatóságokat korábban brit nyomozók figyelmeztették, akik az eladásra történő kísérletet azonnal jelezték kollégáiknak. Az ügyben nyomozást indítottak melynek során öt személyt tartóztattak le Londonban és Hollandiában. Közülük ketten korábban az Abbey Road stúdióban dolgoztak. Két héttel ezelőtt előkerült a hiányzó ötszáz, a kereskedelmi forgalomban sohasem kapható, felvétel is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek