Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Új kortárs művészeti galéria nyílik Budapesten

MTI
2003.02.20. 14:00
Tíz fiatal alkotó munkáit bemutató tárlattal nyitja meg kapuit az acb Kortárs Művészeti Galéria szombaton Budapesten, a VI. kerületi Király utca 76. szám alatt.

- Az új kiállítóhely tanácsadó és konzultációs irodaként is várja a magángyűjtőket, művészeti és kulturális intézeteket - mondta Szoboszlai János, a galéria művészeti vezetője a tárlatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

A március 14-ig látható kiállítás a galéria profilját is bemutatja: az érdeklődők mintegy 30 kortárs magyar alkotást tekinthetnek meg, többek között Ádám Zoltán festményeit és akvarelljeit, Csörgő Attila egy házilagos technikával megvalósított mobilalkotását, a Kisvarsó művészduó nagy feltűnést keltett művészi programjának néhány korai darabját.

A Kisvarsó - Gálik András és Havas Bálint - a 2003-as velencei biennálén képviseli majd Magyarországot. Szoboszlai János ismertetése szerint a galéria műkereskedelmi bemutatóhelyként a jövőben havi rendszerességgel frissíti kínálatát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek