Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Tavaszköszöntő fesztivál a Balaton parton

MTI
2003.03.05. 09:51
Balatoni szél címmel tavaszköszöntő fesztivált rendez szombattól Balatonboglár, Balatonlelle és Fonyód; a három tóparti város művelődési intézményei immár hatodik alkalommal hirdetnek közös programsorozatot. A március végéig tartó eseménysorozat keretében az idén több mint húsz rendezvényt kínálnak.

A fesztivál fotókiállítással, valamint a Fonyódi Városi Tűzoltó Fúvószenekar, a Boglár Band és a helybeli zeneiskola fúvósainak hangversenyével veszi kezdetét. 22-én országos rockzenekari találkozót tartanak, 29-én pedig - Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából - játszóházba várják a gyerekeket.

Fonyódon március 18-án Széles a Balaton vize... címmel rendezik meg a III. Balatoni Népdalversenyt, míg 20-án Hol volt, hol nem volt... címmel térségi gyermek mesemondó verseny helyszíne lesz a város. Ugyancsak Fonyód ad otthont március 21-én a Tavaszi hangok elnevezésű fúvószenekari programnak és a Fonyódi Helikonnak, a költők tavaszi Balaton-parti találkozójának, majd másnap a XII. Dél-balatoni Nemzetközi Sakk Kupa eseményének. A "Lölle" Hagyományőrző Egyesület március 22-én Balatonlellén rendez műsoros estet , 29-én pedig a somogyi kisváros művelődési házában lesz a dél-dunántúli műkedvelő bábjátszók találkozója.