A budapesti romák az ORTT-hez fordulnak a Rádió C ügyében

Index
2003.04.18. 14:52
A budapesti roma képviselet felszólította az Országos Rádió és Televízió Testületet, hogy segítsen a Rádió C tartós működésének biztosításában.

"A Rádió C, Magyarország első roma rádiója, a budapesti cigány emberek nagy részének kedvenc adója súlyos anyagi gondokkal küszködik. Ezért a Fővárosi Cigány Önkormányzat, a budapesti roma képviselet felhívja az Országos Rádió és Televízió Testületet, hogy segítsen az adó tartós működésének biztosításában. Az ORTT már 2001-es, a frekvenciát a roma rádiónak odaítélő döntésével kifejezte médiapolitikai elkötelezettségét aziránt, hogy a romáknak saját elektronikus médiumuk lehessen. Kérjük, hogy a romák informálásában pótolhatatlan szerepet játszó non profit, nagyrészt közszolgálati műsorokat sugárzó rádióadó kiemelt anyagi támogatásával is jelezze, úgy is mint a Magyar Köztársaság elektronikus médiapolitikájában fő szerepet játszó intézmény, hogy fontosnak tartja, hogy a romák "társadalmi tagsága" a médiában is megjelenhessen." - áll a Fővárosi Cigány Önkormányzat közleményében.

A kisebbségi önkormányzat szerint a rádió megalakulása óta bebizonyította, hogy szükség van rá, hiszen nagy népszerűségnek örvend a budapesti roma emberek körében. A Fővárosi Cigány Önkormányzat szeretné politikáját a budapesti romák nyilvánossága elé tárni, ebben az erőfeszítésében a Rádió Š egyedülálló és pótolhatatlan szerepet tölt be. Mindezek alapján fontosnak tartják a rádió eddigi értékeinek és függetlenségének megőrzését.