Tévéadót neveztek el Spike Leeről?

Reuters
2003.06.06. 11:54
A countryzenei csatornaként működő amerikai TNN június 16-tól megváltoztatja a nevét és profilt változtat, és kimondottan férfiaknak szánt programokat kíván sugározni. A megújult csatornán adják majd például a Stripperella című rajzfilmet, amelyben a címszereplő lány Pamela Anderson hangján szólal meg.

Hollywood első számú afro-amerikai rendezője azonban keresetet nyújtott be a csatornát működtető Viacom ellen, mivel véleménye szerint az adó az ő nevét használja fel. Lee szerint a TNN elnöke többször azt nyilatkozta, hogy a név, amely egyébiránt tüskét jelent, keménységet, határozottságot, tiszteletlenséget, és sikkességet sugall, márpedig ezen jelzők a rendező ügyvédei szerint „a felperes Spike Lee közszereplőt írják le.”

A TNN vezetői közleményükben jelezték, hogy véleményük szerint a bíróság visszautasítja majd Lee jogigényeit. Az ügyben tegnap a Viacom elnöke, Sumner Redstone is megszólalt: meglepőnek tartotta, hogy Lee azt hiszi, a Spike TV névnek köze van hozzá, és felhívta a rendező figyelmét, arra a tényre, hogy rengeteg embert hívnak még a világon Spike-nak