Távol-keleti nap a Tilos Rádióban

2003.07.10. 13:39
Hogy túlléphessünk az aprótermetű, vicces ferdeszemű-fényképezőgépes turista közhelyes képén, július 15-én, kedden egésznapos a Távol-Kelettel foglalozó speciális adást rendez a Tilos Rádió. E napon reggel 7 órától 22 óráig a műsorok a Távol-Kelet kultúrájával foglalkoznak, a Kultiplex Művelődési Házban pedig szintén a témához kapcsolódó programok várják az érdeklődöket.

Az egésznapos adásban a mai Kínáról tart műsort a Tilos Rádió Pekingben élő tagja, és beszél majd Karma Dordzse tibeti szerzetes is. Lesz műsor az ókori Kína technikai fejlettségéről, az udinei távol-keleti filmfesztiválról, Japánról és a japán konyháról, illetve a távol-keleti ezoterikus kultúrák iránt fogékony divatirányzatokról.

Lesz élő thai-masszázs közvetítés, távol-keleti filmzenék, és különleges távol-keleti hagszereket is megszólaltatunk a műsorban.

A Kultiplex kistermében délelőtt 11-től 16 óráig anime-vetítések lesznek gyerekeknek.

16 órától ugyanitt öt mozi-, illetve dokumentumfilmet vetítünk le: Scorsese "Kundun"-ját; a "Tibeti halottaskönyvet"; Malgot István "Hegyi törzsek Észak-Thaiföldön" c. 27 perces dokumentumfilmjét, Davidson Bhutánban készült "Sengei szerzetes lesz" című alkotását és a Balin készült '11 erő ünnepe" című 50 perces dokumentumfilmet.

Este 23 óra után pedig ismét az anime-vetítések veszik át a terepet, ezúttal már felnőtteknek valók. A nagyteremben a Chihiro Szellemországban (18 órakor) és a Tűzvirágok (20 órakor) tekinthető meg. 22 órától a Gimmeshot zenél.

A Kultiplex kertjében egész nap különböző progarmok: origami-oktatás, sárkánykészítés, japán írás bemutató. Távol-Keleti fotókból összeállított kiállítás is látható e napon a Kultiplexben.