Nagycenki Művészeti Napok

MTI
2003.07.18. 12:16
A zenéé lesz a főszerep a Nagycenki Művészeti Napok augusztus 1. és 10. zajló programján, de egyéb művészeti ágak képviselői is bemutatkoznak a fesztiválon. Nagy Előd festőművész kiállításának megnyitásával veszi kezdetét a Széchenyi István Emlékmúzeumban az augusztus 1. és 10 között zajló Nagycenki Művészeti Napok.

Ugyanaznap Beethoven Esz-dúr szeptettje hangzik fel a múzeumban fiatal vonósok és fúvósok előadásában. Míg másnap a budapesti Class Arts Sextett szólaltat meg Beethoven és Mozart kamaradarabokat.

Blues és ragtime zenével szórakoztatja az érdeklődőket a Classy Four Szaxofon Kvartett augusztus 4-én, a női zenekar koncertjével avatják fel a felújított nagycenki kultúrtermet. A Vujicsics Együttes szerb-horvát nemzetiségi estjét augusztus 5-én tartják a Kastélyszálló udvarán.

A Liszt-díjas Ewald Rézfúvósötös Rossini, Scarlatti, Grieg műveket szólaltat meg a szálló különtermében augusztus 8-án. Jandó Jenő zongoraművész és a Fischer Annie-ösztöndíjas Magyar Akadémia Vonósnégyes hangversenyével zárul a művészeti fesztivál augusztus 10-én Nagycenken.