Szeptemberben megjelenik Madonna mesekönyve

BBC
2003.08.08. 10:41
Madonna szeptember 15-től hódító hadjáratot indít a könyvesboltok ellen. Ekkor jelenik meg - egyszerre száz országban - első gyermekeknek szóló könyve, melyet már harminc nyelvre lefordítottak.

A kétgyermekes popikon Párizsba utazik, hogy személyesen mutassa be az első, English Roses (Angol rózsák) című kötetet, melyet még négy követ. A könyveket neves művészek illusztrálták.

Bár Madonna hírneve bizonyára segíteni fog a könyv eladásában, mégis kisebb fajta csodának kellene történnie ahhoz, hogy letaszítsa Harry Pottert trónjáról. A kötetben szereplő mesék ezoterikus, misztikus elemeket tartalmaznak, melyek a zsidó kultúrából erednek. A kiadók azt remélik, hogy - Rowling Harry Potter-sorozatához hasonlóan - Madonna mesekönyveit felnőttek is olvasni fogják.

A mesekönyv éles váltásnak tűnik az énekesnő számára, aki a kilencvenes években még botrányos viselkedésével és szexuálisan túlfűtött művészetével vonta magára a közönség figyelmét. A 44 éves popdíva gyermekei születésével és Guy Ritchie-vel kötött házasságával nyugodtabb vizekre evezett.