Klaudia
-4 °C
2 °C

Az olasz meló hihetetlen sikere Amerikában

Duna UIP
2003.08.19. 15:38
Ritkán fordul elő Amerikában, hogy egy filmet a premier után három hónappal ismét nagy kópiaszámban kezdenek forgalmazni, Az olasz meló azonban a ritka kivételek közé tartozik.

Az akcióthrillert május 30-án mutatták be az amerikai mozik, és eddig 96 millió dollárt termelt, vagyis erősen megközelítette a 100 milliós álomhatárt, amelytől egy film bombasikernek számít. A stúdiófőnökök tudják, hogy Az olasz meló könnyen átverekedheti magát a 100 milliós plafonon, ezért a Labor Day hétvégéjén ismét emelt kópiaszámban forgalmazzák: a jelenlegi 217 vászon helyen legalább 1500 vásznon száguldanak majd a Mini Cooperek. (A Labor Day mindig szeptember első hétfője, és az azt megelőző szombat-vasárnappal együtt olyan hétvége Amerikában, amikor az emberek különösen szívesen mennek moziba.)

Az olasz meló sikerét bizonyítja az is, hogy a belőle készített videójáték különösen népszerű a közönség körében. A játékosnak, akárcsak a film hőseinek, különböző járművek volánja mögött át kell verekedniük magukat Los Angeles utcáin, miközben ádáz rendőrök, galád kamionosok és totyogó járókelők állják útjukat.

A film hazai premierje október 9-én lesz.