Hermina
15 °C
27 °C

Hősies küzdelemben kaptak ki az írók a Mándy-kupán

litera.hu
2003.08.26. 12:16
Szomorú szívvel tudatjuk az irodalom és a foci elszánt híveivel, hogy augusztus 24-én, vasárnap délelőtt hősies küzdelemben szenvedett vereséget a magyar írók csapata a színész- és az újságíró-válogatottal folytatott rangadón, a Vasas-pályán.

A Nemcsák Károly, Cseke Péter és Szamóca nevével fémjelzett színészcsapat 2:1-re verte az írókat, hiába zsonglőrködött a labdával többek között Kőrösi Zoltán, Goretity József, Hamvai Kornél, Kukorelly Endre, Gyukics Gábor, Takács József, Nyári Zsolt és Mélyi József (utóbbiak a képzőművészeti területet képviselték). De vereség (4:2) lett a vége az újságírókkal folytatott összecsapásnak is.

Az irodalom mégsem vesztett, hiszen már maga a kupa (és a név) is eredmény. Megszületett hát a Mándy-kupa, amelyet idén először rendeztek meg a Petőfi Irodalmi Múzeum segítségével. A kezdőrúgást maga Mándy Iván özvegye végezte el. A Mándy-kupa előde a nagy hagyományúnak mondható Komjáthy-kupa volt, amelyen az író és színészválogatotton túl a felvidéki református lelkészek csapata is harcba szállt.

A színészválogatott szervezésében zajló mostani kupán a nyár eleji 6:3-as vereségre tehát nem találtak gyógyírt az irodalmárok, hisz összességében - ha a kapott és lőtt gólokat összeadjuk - ugyancsak ilyen arányban maradtak alul.