Olivér
4 °C
8 °C

Eltemették Szász Endrét

2003.09.02. 17:37
Egy üres festőállvány, fekete drapéria, néhány szál virág és a koporsó fölött egy Szász-fénykép: ez a látvány fogadta azt a több száz embert, akik kedden utolsó útjára kísérték Szász Endre Munkácsy-díjas festőművészt.

A festő végső nyughelye a kaposvári Keleti temető egyik díszsírhelye lett. A gyásznépet Kegye János pánsípművész fogadta, majd megkondult a lélekharang, és Bitskey Tibor Kossuth-díjas színész mondott verset a művész emlékére.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma nevében Hiller István miniszter, a barátok nevében Kányádi Sándor költő, a feleség nevében pedig egy Ady-verssel Karácsony Tamás színművész búcsúzott a festőművésztől, akit 78 éves korában váratlanul ért a halál. A meghívottak között számos illusztris közéleti személyiség szerepelt, közülük azonban csak néhányat lehetett felfedezni a gyászoló sokadalomban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?