Árpád
-2 °C
3 °C

Armstrong Holdra lépése volt a legnépszerűbb tévés hír a múlt században

Reuters
2003.09.04. 10:48
Neil Armstrong 1969-es Holdra lépése volt a huszadik század legnépszerűbb televíziós híre Amerikában az ITN felmérése szerint.

A második helyet a J. F. Kennedy ellen elkövetett merénylet híre szerezte meg, harmadik helyen a szeptember 11-i terrortámadás áll.

A negyedik, ötödik és hatodik helyezést angol események szerezték meg; negyedik lett Diana hercegnő esküvője, ami egyébként Nagy-Britanniában az aranyérmes hír volt a múlt században. Utána következik az 1966-os foci világbajnokság, hatodik helyen áll az iráni nagykövetség 1980-as ostroma Londonban.

A lista hetedik helyezettje Martin Luther King Jr. híres "I have a dream" beszéde, ezt követi Margaret Thatcher brit miniszterelnök lemondása 1990-ben. Az 1937-ben történt Hindeburg légikatasztrófa és az 1972-es müncheni olimpia zárja a tizes listát.

A következő tíz helyezés között bőven szerepelnek a huszadik században történt háborús események, beleértve a Hiroshimára és Nagasakira dobtott atombombát, a vietnámi háborút és Hitler rémtetteit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?