Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Armstrong Holdra lépése volt a legnépszerűbb tévés hír a múlt században

Reuters
2003.09.04. 10:48
Neil Armstrong 1969-es Holdra lépése volt a huszadik század legnépszerűbb televíziós híre Amerikában az ITN felmérése szerint.

A második helyet a J. F. Kennedy ellen elkövetett merénylet híre szerezte meg, harmadik helyen a szeptember 11-i terrortámadás áll.

A negyedik, ötödik és hatodik helyezést angol események szerezték meg; negyedik lett Diana hercegnő esküvője, ami egyébként Nagy-Britanniában az aranyérmes hír volt a múlt században. Utána következik az 1966-os foci világbajnokság, hatodik helyen áll az iráni nagykövetség 1980-as ostroma Londonban.

A lista hetedik helyezettje Martin Luther King Jr. híres "I have a dream" beszéde, ezt követi Margaret Thatcher brit miniszterelnök lemondása 1990-ben. Az 1937-ben történt Hindeburg légikatasztrófa és az 1972-es müncheni olimpia zárja a tizes listát.

A következő tíz helyezés között bőven szerepelnek a huszadik században történt háborús események, beleértve a Hiroshimára és Nagasakira dobtott atombombát, a vietnámi háborút és Hitler rémtetteit.