Olivér
4 °C
8 °C

Tulipánok földje az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

MTI
2003.09.09. 09:45
"A tulipánok földje" Benelux államok címmel nyílik kiállítás szerdán Budapesten, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. A tárlat a "Határtalan Európa - Kultúrák találkozása" mottóval ez év tavaszán indított sorozat őszi eseményeinek nyitó rendezvénye.

A bibliotéka Magyarország uniós csatlakozása kapcsán rendezi az egyéves programsorozatot. Az érdeklődők ezúttal Belgiumot, Hollandiát és Luxemburgot bemutató kiadványokat, fotókat, plakátokat, térképeket és rajzokat láthatnak. A tulipánok földje című kiállítás egy hónapig tart nyitva.

A tárlathoz kapcsolódik Németh István művészettörténész Németalföldi műalkotások gyűjtése Magyarországon című értekezése szeptember 11-én.

Lackfi János költő, műfordító A belgaság dicsérete címmel szeptember 17-én tart előadást.

Törő Krisztina műfordító szeptember 24-én lesz vendége a bibliotékának. Előadásának címe: Huizinga és a kultúrkritika.

Októberben az Ezerarcú Ibéria című kiállításon Spanyolország és Portugália mutatkozik be.

Novemberben Ahány ház, annyi szokás! mottóval Nagy-Britannia és Írország, decemberben A legfinomabb borok és sajtok hazája címmel Franciaország lesz vendég az V. kerületi Molnár utca 11. szám alatti Országos Idegennyelvű Könyvtárban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?