Bigga Bush az A38-on

2003.09.10. 13:24
A DeckAttack partisorozat első őszi programja a hajdani Rockers HiFi duó emblematikus tagja, Mr. Glynn "Bigga" Bush, avagy ahogy mostanában ismert, Lightning Head fellépése.

A '90-es évekmeghatározó formációja, a Rockers HiFi öt albumot készített a legjobb MC-k és vokalisták - pl.: Farda P, Phoebe One, Tweed - közreműködésével, köztük az egyik legjobb DJ Kicks mixlemezt, és persze számos dj- és közönségkedvenc remixet is, például Ella Fitzgerald, Sly and Robbie és Dawn Penn számaiból. Lemezeik 10 távlatából is ugyanolyan erősek, és frissek maradtak.

Az előző évszázaddal azonban a Rockers HiFi is letűnt a színről, BiggaBush volt az, aki továbbvitte és tökéletesítette a megkezdett vonalat Richard Dorfmeister Toscájának, Suba, Ennio Morricone, Ella Fitzgerald, vagy Boozoo Bajou remixeivel.

Saját hangzást formált a régi alapokra: dancehall ritmusokkal kezdte, amibe funkot és latinos elemeket vegyített.

A batucada, dub, latin zongorabetétek, funk gitárfutamok, és nyugis reggae keverékéből összeálló zene szeptember 12-én élőben is hallható lesz az A38 állóhajón. Fellépnek még: InfraGandhi és Cyborg Templar. Tetőteraszon: Badihali és Sanyi. Visuals: Retina.

Belépő: 2000 Ft