Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cigány kulturális napok Pécsett

MTI
2003.09.11. 11:43
A Dél-dunántúli régió cigány képzőművészete című kiállítással kezdetét vette a XII. Cigány Kulturális Napok rendezvénysorozata csütörtökön Pécsett.

"A Baranyai cigányság fontos feladatának tartja nyelvének, hagyományainak megőrzését, és értékeit a nem roma lakosságnak is szeretné bemutatni" - mondta a szervező Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke az MTI-nek.

Az egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a kétnapos rendezvényen csütörtökön, az Ír Szalon keretében magyar és roma költők, írók találkozójára kerül sor.

Hozzátette, pénteken ünnepélyes közgyűlést tart a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya Megyei Szövetsége, majd tudományos konferencia kezdődik, amelyen a cigányság történeti múltjáról, jelenéről, letelepítéséről, és többek között a cigányösszeírásokról hallhatóak előadások.

A szervezők az érdeklődőket egész napos kézműves- és könyvvásárral, valamint folklórműsorral várják, utóbbiban a Mánfai Hagyományőrző Együttes működik közre.

A rendezvény zárásaként a Reneszánsz Roma Műhely Alapítvány Cigány Színházi Társulata a Dankó Pista című daljátékot adja elő a Pécsi Harmadik Színházban.