Erzsébet
1 °C
4 °C

Magyar képzőművészek kiállítása Brüsszelben

MTI
2003.09.13. 10:35
Mai magyar művészek alkotásainak közös kiállítása nyílt meg Brüsszelben a most kezdődő Brüsszeli Magyar Hetek rendezvénysorozat keretében.

Az európai főváros rangjára emelkedő Brüsszel főterének elegáns Cotthem galériájában szombaton mutatták be a közönségnek Csörgő Attila, Fehér László, Gerber Pál, Lakner Antal, Gálik András és Havas Bálint műveit, amelyek október 18-ig lesznek láthatók. A művészek a magyar képzőművészet odahaza már jól ismert és külföldön is több kiállításon bizonyított tehetségű középnemzedékének tagjai, akik most ebben az összeállításban - a két ország szakértőinek válogatásában - egyben ízelítőt adnak a mai magyar vizuális művészetből.

A brüsszeli galéria igazgatója hangoztatta, hogy a magyar művészek nyugat-európai társaiktól eltérően nem hajhásszák a feltűnő hatásokat, ehelyett tisztességes, határozott, valós talajon álló eszméket sugároznak. Sajnálkozását fejezte ki, hogy nem tudott az általa megismert művészek munkái közül még többet bemutatni, de a galéria három szintjét így is elfoglalják az alkotások. Azt a meggyőződését fejezte ki, hogy a magyar vizuális művészeti élet teljesítménye fel fogja pezsdíteni szerte Európában a művészet rajongóit, szakértőit és a gyűjtőket egyaránt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?