Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

300 ezren a párizsi technoparádén

MTI
2003.09.13. 20:49
Minden eddiginél többen, a szervezők szerint 300 ezren vettek részt a szombati párizsi technoparádén.

Az egyik szervező az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a rendezvény a hatóságok által engedélyezett keretek között zajlott. A parádét megnyitó Jean-Jacques Aillagon kulturális miniszter tárcája nem viszonyul ellenségesen a techno zene iránt, és az egész francia kormány támogatásáról biztosította a fesztivált. A rendezvényt a kulturális tárca mellett a francia főváros is támogatta anyagilag, és ott volt a parádén Bertrand Delanoe polgármester is.

Az egyik fő szervező megfogalmazása szerint "ez a nagyszerű zenei ünnep újabb felhívás arra, hogy tanúsítsanak több megértést a technomozgalom iránt".

Az ötödik párizsi technoparádé jelszava az "Engedjetek táncolni bennünket" volt. A menetben húsz feldíszített kamion hétkilométeres, Párizs központján átvezető útvonalon haladt végig, nyomában a hatalmas tömeggel. A résztvevők között magyar, algériai és kolumbiai díszvendégek is voltak.

A rendezők által megadott háromszázezerrel szemben a rendőrség nem adta meg saját becslését a résztvevők számáról. Tavaly a szervezők szerint kétszázezren, a rendőrség szerint hetvenezren vettek részt a technoparádén.