Dániel, Daniella
16 °C
30 °C
Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

300 ezren a párizsi technoparádén

MTI
2003.09.13. 20:49
Minden eddiginél többen, a szervezők szerint 300 ezren vettek részt a szombati párizsi technoparádén.

Az egyik szervező az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a rendezvény a hatóságok által engedélyezett keretek között zajlott. A parádét megnyitó Jean-Jacques Aillagon kulturális miniszter tárcája nem viszonyul ellenségesen a techno zene iránt, és az egész francia kormány támogatásáról biztosította a fesztivált. A rendezvényt a kulturális tárca mellett a francia főváros is támogatta anyagilag, és ott volt a parádén Bertrand Delanoe polgármester is.

Az egyik fő szervező megfogalmazása szerint "ez a nagyszerű zenei ünnep újabb felhívás arra, hogy tanúsítsanak több megértést a technomozgalom iránt".

Az ötödik párizsi technoparádé jelszava az "Engedjetek táncolni bennünket" volt. A menetben húsz feldíszített kamion hétkilométeres, Párizs központján átvezető útvonalon haladt végig, nyomában a hatalmas tömeggel. A résztvevők között magyar, algériai és kolumbiai díszvendégek is voltak.

A rendezők által megadott háromszázezerrel szemben a rendőrség nem adta meg saját becslését a résztvevők számáról. Tavaly a szervezők szerint kétszázezren, a rendőrség szerint hetvenezren vettek részt a technoparádén.