Olivér
4 °C
8 °C

Félmillió dollárért kelt el George Harrison gitárja

MTI
2003.09.14. 10:37
Majdnem félmillió dollárért kelt el George Harrison egyik gitárja szombaton egy kaliforniai árverésen. A közel két éve elhunyt zenész ezen a hangszeren játszott a Beatles Let it Be című filmjének forgatásakor, és ezt a Fender Rosewood Telecastert pengette 1969. január 30-án, a legendás kvartett utolsó nyilvános szereplésekor is. A négy liverpooli ekkor Londonban lemezcégük, az Apple Records székházának a tetején zenélt, és a Reuters brit hírügynökség jelentése szerint a világhírű zenekar tagjai ekkor játszottak utoljára együtt. A háztetői muzsikálásról filmfelvétel is készült. Még ugyanebben az esztendőben Harrison Delany Bramlett amerikai bluesgitárosnak ajándékozta Fenderjét.

A nevezetes gitárt egy magát megnevezni nem kívánó, az Egyesült Államok nyugati partvidékén élő gyűjtő 434 750 dollárért vitte el. .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?