Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Steindl L. Erik fotóművész kiállítása mozgássérülteknek is

MTI
2003.09.15. 14:28
Mozgássérültek számára nyílt tárlat Steindl L. Erik fotóművész képeiből hétfőn Budapesten: az 50 nagymétetű felvételt a kerekesszékben ülők szemmagasságához igazodva állították ki.

Az 500 négyzetméter a mozgássérültekért című bemutatón Farkas Jácint az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal fogyatékosügyi miniszteri biztosa a megnyitón az Európai Unióban emlegetett mondást idézte: "az a baja a fogyatékos emberek társadalmi rétegének, hogy láthatatlan".

A miniszteri biztos szerint ez egy kicsit valóban így van az épített környezet és "a fejekben lévő akadályok" miatt, de a kiállítás is azt mutatja, hogy egyre inkább kezd megváltozni a gondolkodás.

Magyarországon évente mintegy ötezer ember sérül meg súlyosabban valamilyen balesetben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, hozzátéve: vannak, akik nem gyógyulnak fel teljesen és kénytelenek együtt élni valamilyen fogyatékkal.

Deél Vilma, a Mozgássérültek Egyesülete Országos Szövetségének főmunkatársa hangsúlyozta: tudomásuk szerint ez az első olyan kiállítás, amelyet kifejezetten kerekesszékben élők számára rendeztek. Steindl L. Erik tájékoztatása szerint a tárlat szeptember 5-én hagyományos formában nyílt meg, a mostani átrendezéskor a képeket lejjebb, 60 centiméteres magasságban helyezték el.

A fotóművész alkotásait - természeti jelenségeket és az épített örökséget ábrázoló, illetve háborús övezetben és katasztrófa sújtotta területeken készült képeit - november 5-ig tekinthetik meg a mozgássérültek a Hilton Budapest WestEnd Szállodában.