Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ősztől újra EuroConnections

2003.09.16. 16:30
Folytatódik az évek óta sikeres - havonta látható - koncertsorozat, az EuroConnections. A francia zenei életet bemutató széria eddig nem kisebb neveket vonultatott fel, mint a Fun-Da-Mental, az UHT, Peter Phonix, a VolvoTraxx. Az aktuális francia muzsika bemutatkozásán túl hazai zenekarok, előadók is színesítik a programot.

2003. szeptember 20. 20 órakor a Trafóban a Colorstar (H) és az Aďwa (F) lép fel, az estét Marka zárja.

A ColorStar 1996-ban adta első koncertjét, amelyhez az új technikai eszközök felfedezése (midi és sequencer programok) és az akkoriban népszerűsödő budapesti acid-rock hullám zenekarai (Másfél, Korai Öröm) jelentették a legfőbb inspirációt.

A tavalyi év alatt bekövetkezett személyi változások, basszusgitáros csere illetve egy új hangszer, a sampler megjelenése révén a ColorStar zenéje még intenzívebbé vált.

Az Aďwa a népeket és zenéket magába olvasztó francia kozmopoliszból érkezik Budapestre. A csapatot iraki bevándorlók gyermekei hozták létre 1998-ban, zenéjükben a tradicionális iraki népzene, az arab rap, a hip-hop, a funk, a reggae jegyei lelhetőek fel.

Marka, a jazztaminute brigád egyik rezidense pedig a koncertek utáni táncos programot vezeti majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?