Judit
3 °C
7 °C

Középkori kirakodóvásár Szolnokon

MTI
2003.09.17. 15:06
A középkori kézműves kirakodóvásárok látványosságát és hangulatát idézik fel a hétvégén a szolnoki Damjanich János Múzeumban. Pató Mária muzeológus, a rendezvény szervezője elmondta: a múzeum belső udvarán többek között fegyverkovács, lószőrékszer-és mézeskalács-készítő ad ízelítőt mesterségéből és teszi közszemlére termékeit.

A középkori kézműves kirakodóvásárok látványosságát és hangulatát idézik fel a hétvégén a szolnoki Damjanich János Múzeumban. A kirakodóvásáron a gyerekeket kézműves foglalkozásokra várják, a kíváncsiak a gyertyamártás, a bábszövés, a népi hímzés, a népi gyermekjáték készítés, a madzagsodrás és a csuhéjáték-készítés fortélyaival ismerkedhetnek meg.

A Kulturális Örökség Napjai keretében a szolnoki múzeum valamennyi kiállítása - muzeológusok kalauzolásával - ingyenesen látogatható, s a restaurátorműhely is megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?