Texasban tűntettek Kevin Spacey ellen

InterCom
2003.09.18. 10:10
A David Gale élete című thriller időnként dokumentarista pontosságúnak mutatja magát, és ez nem csupán látszat, a film néhány jelenete tényleg valódi helyzeteket mutat be. Az egyik jelenetben, amit Texas állam parlamentje előtt vettek fel, statiszták a film főszereplője, Kevin Spacey kivégzése ellen tüntetnek: a halálbünetés helyi támogatói azonban azt hitték, ez egy igazi demonstráció, így az ellentüntetés, amely a filmen is látszik nem szerepelt a forgatókönyvben.

Ugyanígy nem statiszták azok, akik a részegen dülöngélő Kevin Spacey-t megbámulják egy atlantai utcán. A jelenetet csupán kétfős stáb vette fel, a kiabáló, részeg férfi mellett riadtan elsuhanó nők sem szerepet játszanak.

A film egyik véletlen szereplője maga a rendező. Egy házibuli-jelenetben Alan Parker a büféasztalhoz óvakodott, hogy elemeljen egy szedvicset: nem vette észre, hogy belép a kamera látószögébe. A snit végül benne maradt a filmben: aki figyel, rajta kaphatja a két Oscar-díjra jelölt rendezőt, amint egy asztalhoz lép, körülnéz, majd szendviccsel a kezében ijedten kimenekül a képből.