Judit
3 °C
7 °C

Kezdődik a Filmemlékezet Fesztivál

MTI
2003.09.19. 09:36
A filmtörténet Magyarországon eddig ismeretlen remekei lesznek láthatóak felújított kópiákon a Magyar Nemzeti Filmarchívum ma kezdődő hagyományos őszi rendezvényén, a hetedszer megrendezendő Filmemlékezet Fesztiválon. A hónap végéig tartó fesztivál egyik fő attrakciója a Borzalmas éjszakák című német némafilm, amelyet a korabeli előadásoknak megfelelően élő zenei kísérettel vetítenek vasárnap este.

A világ minden tájáról érkezett felújított kópiák között amerikai, osztrák és magyar filmek is lesznek.

Az Amerikai Egyesült Államokból érkező fő filmrestaurátor 22-én, hétfőn délelőtt előadást tart az Örökmozgóban a színes filmek megőrzésének és felújításának problémáiról a magyar szakembereknek.

Az amerikai filmarchívum gyűjteményéből öt film kerül műsorra, közülük a legrégebbi, A pokol angyalai 1930-ban készült. Az eredetileg némafilmnek forgatott látványos szuperprodukció mérföldkő lett Hollywood történetében a máig is elképesztő légi csata jeleneteivel, és elindította a Marilyn Monroe elődjének tartott szexbomba, Jean Harlow karrierjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?