Árpád
-2 °C
3 °C

Felavatták Sinkovits Imre síremlékét

MTI
2003.09.21. 13:25
Felavatták Sinkovits Imre, a Nemzet Színésze síremlékét vasárnap az óbudai temetőben, amelyet Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke szentelt fel.

A síremlék avatásán Kállai Ferenc Kossuth-díjas színművész emlékezett pályatársára, és méltatta Sinkovits Imre színészi pályáját, valamint kiemelte emberi nagyságát és a nemzet iránti elkötelezettségét.

A Sinkovits Imre születésének 75. évfordulója alkalmából felavatott emlékmű fekvő márványlapján a Nemzet Színészének egyik legendás szerepéből, a Mózesből olvasható idézet, s a bronzból formázott függönyredők a művész számára oly fontos szentélyt, a színházat szimbolizálják.

A síremlék avatásán Gombos Katalin, az elhunyt színész özvegye, Sinkovits Vitai András, a művész fia, valamint Sinkovits Imre több színész társa is részt vett. Az emlékmű márványlapján Sinkovits Imre rokonai és tisztelői elhelyezték a megemlékezés virágait.

Sinkovits Imre Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas kiváló művész, a Hevesi Sándor téri Nemzeti Színház örökös tagja, a Nemzet Színésze életének 73. évében, 2001. január 18-án hunyt el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?