Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verebes nyert a magyar dráma napján

MTI
2003.09.22. 12:17
Verebes István egyfelvonásosa, az András című darab nyerte el a zsűri, valamint a közönség díját a budapesti József Attila Színházban rendezett drámaíró versenyen, s ugyanő bizonyult a leggyorsabb szerzőnek is.

A magyar dráma tiszteletére az angyalföldi teátrumban immár kilencedik alkalommal megtartott játékos versengés vasárnap a késő esti órákban ért véget a díjkiosztó ünnepséggel.

Az idei megmérettetésen Dallos Szilvia, R. Kárpáti Péter és Verebes István a Vasárnapi Hírekből a helyszínen kisorsolt Nézet valahonnan című, Kern Andrással készült írás alapján készítette el egyfelvonásosát.

Az András című darabban az újságírónő szerepének megformálásáért Vándor Éva kapta a legjobb női alakítás díját, a legjobb férfi alakításért járó elismerést Besenczi Árpádnak ítélték, aki Spencer szerepét jelenítette meg.

Dallos Szilvia Alvó ügynök című darabjának színpadra állításáért Szőke István nyerte el a legjobb rendezés díját.