Jenő
-3 °C
6 °C

Réber László életműkiállítása a Vigadó Galériában

MTI
2003.09.25. 11:47
Kiállítás nyílik Réber László Munkácsy-díjas grafikus, könyvillusztrátor, karikaturista alkotásaiból csütörtökön Budapesten, a Vigadó Galériában.

Az október 12-ig látogatható tárlat a művész rendkívül magas szakmai színvonalat képviselő alkotásainak első átfogó kiállítása - mondta el Tettamanti Béla, a budapesti kiállítás kurátora, a tárlat megnyitása előtt.

Számos alkotás most kerül először a nagyközönség elé - tette hozzá. Több ismert grafika és karikatúra eredetijét azért érdemes megtekinteni, mert azok utánnyomatai - az évtizedekkel ezelőtti nyomdatechnika hiányosságai miatt - nem adhatták vissza az eredeti hatást.

A kiállítás három teremben, három tematikai egységre bontva mutatja be Réber László munkáit, külön csoportba osztva a korai grafikákat, különleges papírkarcokat, felsorakoztatva az Élet és Irodalomban 1970-74 között megjelent karikatúráit, valamint válogatást adva könyvillusztrációiból.

A kiállítást a program szerint Görgey Gábor író és Szabados Árpád képzőművész nyitja meg.

Réber László Budapesten született 1920-ban. 1951-től két évig a Híradó- és Dokumentumfilmgyár rajzfilmosztályának tervezője, 1953-59 között a Ludas Matyi munkatársa volt. 1970-74 között az Élet és Irodalom irodalmi magazin karikaturistája. A 80-as évektől kezdve térbeli alkotásokkal is foglalkozott. Érdemeit 1967-ben és 1993-ban Munkácsy-díjjal méltatták. Budapesten halt meg 2001-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?