Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Öngyilkos-show-t tervez egy amerikai együttes

BBC
2003.09.30. 11:19
Egy amerikai rock banda öngyilkosságot akar bemutatni egyik privát koncertjén, a törvények tiltása ellenére.

A Hell on Earth nevű együttes egy végelgyengülésben lévő beteg öngyilkosságát akarja színpadra vinni, ezzel tüntetve az eutanázia mellett.

Billy Tourtelot, a banda énekese elmondta: az esemény, mely St. Petersburgban lesz, az együttes weboldalán követhető majd nyomon.

A városi tanács közösség elleni izgatással vádolja a bandát. Az együttes azzal védekezik, hogy ők csupán az egyén halálával és életével való szabadon rendelkezésének jogát akarják hangsúlyozni.

Hétfőn a városi tanács egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, miszerint az öngyilkosság üzleti vagy szórakoztató céllal történő bemutatása illegális tevékenységnek minősül. A bíróság megtiltotta az együttesnek, hogy reklámozzák a show-t, és hogy bemutassák a tervezett öngyilkosságot.

Az együttes egyébként olyan live actjeiről híres, mint birkózás csokoládé szirupban, vagy éppen élő patkányok ledarálása egy turmixgépben.

Tourtelot leszögezte: az öngyilkosságot a kiválasztott személy egyedül, saját szabad akaratából, az együttes segítsége nélkül fogja elkövetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?