Árpád
-2 °C
3 °C

Csütörtökön nevezik meg az új irodalmi Nobel-díjast

MTI
2003.09.30. 16:33
Csütörtökön teszi közzé az idei irodalmi Nobel-díjas nevét a Svéd Akadémia. A 217 éves múltra visszatekintő Svéd Akadémia 18 örökös tagja mindig teljes titokban választja ki, hogy kinek adják az adott évi díjakat, s az irodalmi díjazott nevének közzétételét csak két nappal az esemény előtt jelentik be.

A keddi stockholmi közlés szerint az idei irodalmi Nobel-díj nyertesének nevét október 2-án csütörtökön közép-európai idő szerint délután 1 órakor teszik közzé. Tavaly a magyar Kertész Imre nyerte az irodalmi Nobel-díjat. Az már korábbról tudható, hogy az orvosi Nobel-díj nyertesét október 6-án, a fizikai Nobel-díj nyertesét október 7-én, míg a kémiai és közgazdasági Nobel-díjasok nevét október 8-án hirdetik ki a svéd fővárosban. A Nobel-békedíj új tulajdonosát október 10-én nevezik meg Norvégia fővárosában, Oslóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?