Börtönbe került a vizipipát áruló színész

2003.10.10. 11:59
A kaliforninai bakersfieldi büntetés-végrehajtási intézménybe vonult be Tommy Chong színész-rendező csütörtökön, hogy az internetes vizipipa-kereskedelem miatt megítélt 9 hónapos büntetését letöltse. A szigorú ítélet indoklása az volt, hogy a tevékenységével drogok használatára buzdította a vásárlókat.

A 65 éves színészt szeptember 11-én ítélték el Pittsburghben vizipipa és egyéb drogfelszerelések internetes kereskedelméért. A színész akkor a büntetés felfüggesztését kérte. A meghallgatás október 16-án lett volna, de mivel kiderült, hogy Chong az ítélet után is folytatta a tevékenységét, a kérelmét elutasították.

Chong a Nevetés és keverés Amsterdamban és Cheech & Chong vígjátékok rendezőjeként, színészeként, forgatókönyvírójaként vált ismertté.

A tárgyaláson Chong azzal védekezett, hogy csak túlzottan azonosult a kitalált szerepeivel. Igazából a filmes ismertségével a drog elleni küzdelemben szerette volna segíteni az embereket. Az ügyész arra hivatkozott, hogy Chong a drogokkal foglalkozó filmjeit reklámnak használta az üzletében. A védő szerint nem szabad a filmjei miatt szigorúbban büntetni Chongot, mint ahogy az ilyen ügyekben szokás. Hat hónapos háziőrizetben törlendő büntetést kért és hat hónapos felüggesztést.