Hillary Clinton könyve magyarul

MTI
2003.11.24. 12:32
Hillary Rodham Clinton Élő történelem című könyve november 28-án jelenik meg Magyarországon, Kiss Marianne fordításában. A Geopen Könyvkiadó Kft. nyerte el a könyv magyarországi kiadásának jogát - jelentette be Babucs Éva, a kiadó ügyvezető igazgatója.

A magyarországi megjelentetés jogáért tíz kiadó versengett, és a kiválasztásban személyesen részt vett Hillary Clinton is - tette hozzá Babucs. Tájékoztatása szerint a kiválasztásnál a felajánlott jogdíj összege mellett a bírálati szempontok között figyelembe vették a kiadók korábbi kínálati palettáját is.

A jelenlegi New York-i szenátor életrajzi kötete a júniusi amerikai megjelenés óta a világ harminchárom országában több mint nyolcmillió példányban kelt el. A könyv a Fehér Házban Bill Clinton elnök mellett töltött nyolc esztendő leírása, egyben amerikai és világtörténelmi összefoglaló is az adott időszakról, nem nélkülözve az egykori first lady szubjektív benyomásait. Az Élő történelem Kiss Marianne fordításában jelenik meg magyar nyelven.