Auguszta
-3 °C
2 °C

A hírhedt EU-szkeccsfilm ma az Urániában

2003.12.04. 14:36
Először látható ma az Európából Európába című szkeccsfilm az Uránia Filmszínházban a Velencei filmfesztiválon történt kifütyülése óta. Négy alkalommal vetítik európai alkotások előfilmjeként. Az intézmény tájékoztatása szerint az Európai filmnapot a szerdán kezdődő Európai Filmhét alkalmából tartják.

A híres leszerepelés a sajtó szerint főként Török Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Rózsa János minősíthetetlenül gyenge epizódjai miatt történt, amelyeket nem tudtak ellensúlyozni Szabó István, Enyedi Ildikó korrekt szösszenetei, sem Ragályi Elemér szerencsés záró slusszpoénja. A 36 perces magyar szkeccsfilmet kilenc rendező és egy operatőr rendezte. Az említetteken kívül: Jancsó Miklós, Fliegauf Benedek, Szabó Ildikó, Sándor Pál és Sára Sándor. A három perces etűdökben azt fogalmazták meg, hogy mit visznek magukkal a kulturális örökségből, szakmai és magánéletből az EU-ba.

Az utána következő európai alkotások sorrendben a Good bye, Lenin! című német filmszatíra, A nyugodt város című francia és az Enyém vagy című spanyol filmdráma, valamint a Légyott a hetesen című francia vígjáték.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft