Az Igazából szerelem rockerét díjazták a filmkritikusok

Cinematrix
2004.01.08. 16:52
Az eddigi győzteslistákhoz képest új név bukkant fel a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségénél: szerintük a tavalyi év legjobb férfi mellékszereplője Bill Nighy, az Igazából szerelem koros rockere. Az ítészeknek a 2003-as filmek közül a független American Splendor tetszett legjobban, a legjobb rendezőnek pedig Peter Jacksont találták.

Az 54 éves Nighy, aki a valóságban nagy Rolling Stones-rajongó, az Igazából szerelem mellett három másik filmmel, a Lawless Hearttal, az I Capture the Castle-lal és az AKA-val is kiérdemelte a díjat, amelyet a többi kitüntetettel együtt január 26-án vehet át a Los Angeles-i St. Regis Hotelben.

Az ünnepélyes vacsorára várják Bill Murrayt is, aki a Lost In Translationben nyújtott alakításával a legjobb férfi főszereplő lett, Naomi Wattsot, akit a 21 Gramsben látható játékáért találtak a legjobb női főszereplőnek, valamint Shohreh Aghdashloot, akinek már más szervezetek is odaítélték a legjobb női mellékszereplő díját a The House of Sand and Fogért.

Életművéért Robert Altmant tüntetik majd ki január 26-án, míg az év felfedezettjének járó New Generation Awardot a Lost in Translation és a Girl with a Pearl Earring női főszereplője, Scarlett Johansson veheti át.

Cinematrix