Médiaképzés fogyatékosoknak

MTI
2004.02.13. 12:46
Nézőpont-váltás elnevezéssel fogyatékossággal élők számára indít médiaképzést a Handicap Alapítvány - tájékoztatta az MTI-t.

A márciusban induló féléves képzés célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek a média aktív közreműködőivé váljanak, képesek legyenek saját nézőpontjuk megjelenítésére, ezáltal elősegítsék az integrált szemléletű műsorok létrejöttét, és így befolyásolják a közvéleményt.

A márciustól induló program résztvevői kiscsoportos műhelymunka keretében ismerkedhetnek meg a televíziós műsortípusok jellemzőivel, hatáselemivel, illetve a műsorszerkesztés alapjaival. Emellett elsajátíthatják a videofilm készítés elméleti és gyakorlati alapismereteit is.

Az ingyenes oktatási program elvégzését követően a hallgatóknak a megszerzett ismereteket felhasználva, önálló publikálásra alkalmas vizsgamunkákat kell majd készíteniük.

A képzésre a nonmedia@interware.hu email címen, február 20-ig jelentkezhetnek azok, akik a vizuális és a verbális kifejezőeszközök használatát kívánják elsajátítani.