Tavasszal eldől a Divatcsarnok épületének sorsa

MTI
2004.02.13. 19:21
Tavasszal, május körül várható végérvényes döntés a Divatcsarnok volt épületének sorsáról - közölte Hiller István kulturális miniszter pénteken az MTI-vel. "Én azt szeretném, és azt akarom, hogy az Andrássy úton a Divatcsarnok épülete kulturális jellegű intézményként funkcionáljon a továbbiakban" - hangsúlyozta Hiller.

Hiller István elmondta, hogy három koncepció fekszik az íróasztalán, azokat a kortárs zenészek, az építőművészek és a táncművészek nyújtották be. Kiemelte: döntés azután várható, ha világos költségvetési javaslatot, megvalósítási tanulmányt is kidolgoznak a terveik mellé. A kulturális tárca vezetője azt kérte az érintettektől, hogy március elejére készítsék el az említett költségvetési részt.

Az építészek múzeumot, a zenészek kortárs zenei központot, a táncművészek pedig táncmúzeumot és -központot nyitnának az egykori Párisi Nagyáruházban, ám egyelőre nem dőlt el, hogy az állam értékesíti vagy kulturális célra átadja a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kezelésében lévő - mintegy kétmilliárd forint értékű - műemlék épületet.