Hurkafarsang Somogyban az asztali örömök fesztiválján

MTI
2004.02.20. 10:45
Somogy konyhaművészeti babérokra tör. A megye idén hatodszor hirdette meg 18 helyszínen a Különleges asztali örömök Somogyban gasztronómiai rendezvénysorozatot, ami hurkafarsanggal veszi kezdetét.

Az idei somogyi gasztronómiai Ki mit tud?-ra már elkezdődött a készülődés. Szennában összegyűltek a résztvevők. A szabadtéri falumúzeumáról ismert kis falu az eseménysorozat nyitányaként hurkafarsangra vár mindenkit február utolsó szombatján.

A következő program június elején lesz a Balatonhoz közeli Szőlösgyörökön, ahol honfoglalás kori ételeket sütnek-főznek a versenyzők. Attól kezdve szinte minden héten újabb és újabb helyszíneken várják a gasztronómiai élvezetek kedvelőit. Az októberi gáláig lesz napja a palacsinta, a rétes, a kalács, a krumplispogácsa készítésnek, a Krisna-völgyben vegetáriánus ételekkel fogadják a vendégeket, a Balaton-partján halászlével, a Zselic lankái között pedig vadételekkel. Csülök is készül majd a nyáron, szárnyasokat is felszolgálnak, és a Somogyban élő nemzetiségek ételeiből is készül kóstoló. Asomogyi borokból is válogathatnak és népzene mellett tánc is lesz.