Renée Zellweger megelőlegzi magának az Oscart

Cinematrix
2004.02.20. 16:54
A Hideghegyben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Renée Zellweger úgy érzi, megérdemelné a díjat, és reméli, hogy nem kell harmadszorra is üres kézzel távoznia a ceremóniáról.

"Megdolgoztam a díjért. Tavaly a Chicagóért neveztek a legjobb női főszereplő kategóriájába, de hoppon maradtam. Remélem, idén Hollywood jól dönt" - idézi az Ananova a 34 éves színésznőt. Tavalyelőtt Zellwegert a Bridget Jones naplójáért nominálták a legjobb női főszereplő kategóriájában - akkor Halle Berry happolta el előle az aranyszobrocskát, tavaly pedig azé a Nicole Kidmané lett az Oscar, akivel idén együtt szerepelt a Hideghegyben.

Zellweger mindazonáltal nem haragszik kolléganőjére: "Nicole rendkívül intelligens és erős nő. Nagyszerűen inspiráltuk egymást, és az igaz barátaim között tartom számon."

A Hideghegyben rendkívül energikus alakítást nyújtó Zellwegernek idén Shohreh Aghdashloo-t (Ház a ködben), Patricia Clarksont (Pieces of April), Marcia Gay Hardent (Titokzatos folyó) és Holly Huntert (Tizenhárom) kell legyőznie.

Cinematrix