Felnőtteknek csak gyerek felügyelete mellett

MTI
2004.03.01. 16:31
"Aranyhal - Matiné a nagyvilágból" címmel március végétől gyerekeknek szóló filmekből álló tematikus sorozat indul a Duna Televízióban, vasárnap délelőttönként 10-12 óráig.

Az első alkalommal - március 21-én a Pici és Anti című német filmet tűzik műsorra. De lesz a francia Kirikou és a boszorkány, a brit Főnix és a varázsszőnyeg, az iráni Fehér léggömb, a dán Ifjú Olsen és bandája vagy a görög Borsmenta. Húsvétkor a Fábri Zoltán rendezte A Pál utcai fiúk, a norvég Jézus meg a csúzlim, és a dán Kisegerek a nagyvárosban. Pünkösd vasárnapján A kölyök, amelyet Charlie Chaplin rendezett 1928-ban.

"Kérjük a kedves gyerekeket, ne engedjék szüleiket egyedül a képernyő elé, mert a film a kicsiknek, és róluk szól" - ezzel a szlogennel ajánlják a huszonhárom alkalommal megjelenő délelőtti programot a szerkesztők. A műsor a legfontosabb európai Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztiválok (Berlin, Cinekid - Amszterdam, Giffoni Gyermekfilmfesztivál) díjnyertes, illetve közönségfilmes alkotásait - játék- és animációs filmeket kínál.