Ringo Starr fia dobol az Oasisban

MTI
2004.03.15. 09:47
Zakk Starkey, - aki lassan már keresettebb ütős lesz, mint az apja - az elmúlt napokban az Oasis észak-londoni stúdiójában próbált a Gallagher fivérekkel, készülve egy jótékonysági koncertre, amelyet a rákbetegséggel küzdő tinédzserek megsegítésére (Teenage Cancer Trust) rendeznek, március 30-án a londoni Royal Albert Hallban.

Korábban Starkey a Who bandát is kisegítette turnéján. Az Oasis-nál Alan White hetekkel ezelőtti távozásával megüresedett a hely a dobszerkó mögött, így lehet, hogy nem csak egy bulin veszik igénybe Zakk szolgálatait.

A Gallagher testvérek zenekara két évvel ezelőtt adott ki albumot Heathen Chemistry címmel. Az előkészületekben lévő hatodik nagylemezüket a Death in Vegas formációból Tim Holmes és Richard Fearless producerek irányításával néhány hónapja kezdték meg, de a pletykák szerint az Oasis tagjai nemrég visszatértek a saját stúdiójukba és egyedül folytatják tovább a munkát. A korong megjelenését az év vége felé tervezik.

Visszatérve a jótékonysági koncertre, amelynek házigazdája a Stereophonics együttes, számos világsztár is jelezte részvételét, köztük: Paul Weller, Roger Daltrey és James Dean Bradfield a Manic Street Preachers zenekarból.