Rodriguez Tarantinóval rendez

Cinematrix
2004.03.22. 10:43
Kilépett az Amerikai Rendezők Szövetségéből (DGA) Robert Rodriguez, hogy Frank Millerrel és Quentin Tarantinóval közösen rendezhesse a Sin City című filmet. A DGA szabályai szerint egy filmnek ugyanis csak egy rendezője lehet.

Hétfőn már el is kezdték forgatni a Sin Cityt saját texasi stúdiójában. A Variety a szereplők sorában Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Brittany Murphy, Mickey Rourke mellett Johnny Deppet, Steve Buscemit, Christopher Walkent és Michael Douglast is megemlíti.

A DGA rendkívüli esetekben kivételt tesz, de ezúttal nem volt hajlandó erre. Rodriguez nem először lépett ki a szervezetből: így tett már 1995-ben is, hogy megrendezhesse a Négy szoba című film egyik epizódját. A Desperado direktora úgy véli, újból visszavetetnie magát most is könnyebb lesz, mint betartani a szervezet szigorú szabályait.

"Mivel a lehető leghűbb akarok maradni a képregény író-rajzolója Frank Miller könyvéhez, nem akartam, hogy csak íróként tüntethessük fel. Frank ismeri legjobban a Sin Cityt" - idézi a Variety Rodriguezt. A szintén DGA-n kívüli Tarantinónak várhatóan a vendégrendező címet adja majd.