Sztárparádé a liszaboni fesztiválon

MTI
2004.03.22. 12:34
Az idei nyár egyik legnagyobb érdeklődéssel várt európai rendezvényének ígérkezik a Rock In Rio elnevezésű fesztivál, amit két hétvégén tartanak Lisszabonban, május 28. és június 6. között.

A szervezők több mint 70 produkciót szeretnének színpadokra vinni, az utolsó világsztár, akit sikerült becserkészniük, Alica Keys az R&B egyik legragyogóbb csillaga.

A legnagyobb érdeklődés a "világszínpad" fellépőinek névsorát ígéri, akik közül elsőként Paul McCartney műsorát élvezhetik majd a jelenlévők, május 28-án.

Az ezt követő nap is nagyon izgalmas koncerteket hozhat, ugyanis Peter Gabriel, Ben Harper and the Innocent Criminals, az ausztrálok legnagyobb rockreménysége, a Jet zenekar, Gilberto Gil és Rui Veleso a szereplőgárda.

Május 30-án a hangzás kissé keményedik az Evanescence és a Kings Of Leon rockbandák jóvoltából. Erre a napra hirdették a Guns N' Roses koncertjét is, amiért tízezrek zarándokolnának Portugáliába, ha biztosak lennének abban, hogy Axl Rose zenekara játszani fog. A legutóbbi hír szerint Buckethead nevű gitárosuk, - aki egy Kentucky Fried Chicken poharat hord a fején és mindig maszkban látható - kiszállt a bandából. Úgy látszik belefáradt a kínai demokráciába, pontosabban a 11 éve készülő Chinese Democracy című lemezük elkészítésébe, aminek a halogatása már szinte bohózatba illő. Ki tudja, hogy tudják-e addig pótolni ezt a "földönkívüli" fickót egy másik gitárossal, vagy lemondják a lisszaboni bulit.

A második hétvége június 4-én szenzációsan indul, mert a Metallica, a Slipknot, az Incubus, a Moonspell és a Sepultura koncertje egy estén, a rockrajongók legkényesebb ízlését is kielégítheti.

Június 5-én szombaton Britney Spears popkisasszony, a Sugababes lányok és a Black Eyed Peas formáció szórakoztatja az ilyen produkciókra szomjazókat.

A zárónapon Sting és Alejandro Sanz mellett az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettjét, a fekete-fehér billentyűk világában oly otthonosan mozgó amerikai énekesnő, Alicia Keys programját is láthatják a fesztivál végéig kitartók.