Rutger Hauer lesz Batman ellenfele

Cinematrix
2004.03.25. 10:43
Már zajlik a Batman Begins forgatása, közben folyamatosan bővül a szereplőgárda: most a Hálószobában című filmért Oscar-díjra jelölt Tom Wilkinsont és Rutger Hauert szerződtették, akik mindketten negatív figurát játszanak majd.

A Hollywood Reporter szerint Alul semmiből is ismert brit Wilkinson Gotham City hírhedt maffiavezérét, Falcone-t alakítja majd, míg a Szárnyas fejvadász lázadó replikánsa, a holland Rutger Hauer Earle figuráját formálja meg, aki a Wayne Enterprises vezéreként azon mesterkedik, hogy Bruce Wayne-t kiforgassa a vagyonából.

A filmben, amely - a címének megfelelően - a kezdeteket, a Batman-legenda eredetét mutatja be, és amelyet Christopher Nolan rendez saját és David Goyer forgatókönyve alapján, Batmant Christian Bale játssza.

Komornyikját, Alfredet Michael Caine formálja majd meg, Wayne gyermekkori barátját, Rachelt, Katie Holmes, Wayne pártfogóját, Henri Ducard-t Liam Neeson. A veszélyes nemzetközi terrorista, Ra's Al Ghul szerepét Ken Watanabe kapta, míg a Wayne Enterprises igazgatótanácsának egykori tagját, Lucius Foxot Morgan Freeman fogja alakítani. Gary Oldmant szintén láthatjuk majd a Batman Beginsben: ő a gothami rendőrség egyik nyomozója, James Gordon hadnagy bőrébe bújik.