Megalakult az első forgatókönyv gyár

Kreatív
2004.04.01. 09:05
Megalakult Közép-Kelet-Európa első forgatókönyv gyára, a script-factory.net, amely nemzetközi játékfilm-szinopszis pályázatot hirdetett.

Az üzleti vállalkozást a Thalassa-Group PR kommunikációs ügynökség és az IDS Europe Kft. üzleti elemző vállalat tulajdonosai hozták létre, akik komoly piaci lehetőséget látnak a magyar és közép-kelet-európai emberek filmes kreativitásában. A script-factory.net a régióban elsőként akarja megteremteni a professzionálisan koordinált, rendszeres kapcsolatot a filmprodukciós irodák és a filmes alkotók között. A hazai alkotók nemzetközi versenyképességét a cég egy pályázattal szeretné felmérni, amelyre május 15-ig nemzetközi közönségsikerre számító játékfilm-ötletekkel lehet jelentkezni.

A nyertes műveknek az ügynökség nemzetközi bemutatkozási lehetőséget kínál magyarországi, európai és amerikai filmproducereknél és filmgyáraknál.

A maximum tíz kiválasztott pályamű szerzőivel a script-factory.net tulajdonosai szerződést kötnek a filmötletek hivatalos képviseletére a hazai, európai és amerikai produceri szövetségek és filmgyárak felé irányuló nemzetközi roadshow folyamán. Minden egyéb alkotás féléves ingyenes lehetőséget kap arra, hogy a script-factory.net produceri adatbázisában szerepeljen.