Semmi pénzért nem áll újra össze az Abba

MTI
2004.04.07. 10:44
Semmi pénzért - még két milliárd dollárért - sem áll össze újra a legendás, svéd Abba együttes - nyilatkozta a Reuters brit hírügynökségnek a ma 58 éves Björn Ulvaeus. Néhány éve - harminc évvel azután, hogy az együttes Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált - egy milliárd dollárt ajánlottak az Abbának arra az esetre, ha a négy egykori tag ismét együtt zenélne.

Ulvaeus most a Reutersnek nyilatkozva megerősítette, hogy ilyesmiről akkor sem lehet szó, ha az összeget megdupláznák. "Nem játszunk újra együtt soha többé, hiszen mindez nagyon régen volt, 1981-ben feloszlottunk. Az emberek azóta nem láttak bennünket együtt, és kiábrándító volna számukra. Ott vannak a flitterrel dísztett koncertruháim, néhány még a szekrényben lóg, évek óta nem vettem fel őket. Egy szombat esti partira talán újra felölteném, de máshová nem, hiszen ma már leginkább a múzeumba valóak" - tette hozzá az énekes.

Az egykori Abba-tag éppen azon a napon nyilatkozott így, amikor bemutatójának ötödik évfordulóját ünnepelte az egyik londoni zenés színpadon az együttes egykori legsikeresebb dalai által ihletett, azokra épülő, s azóta is zsúfolt ház előtt játszott musical a Mamma Mia. Mint mondta, a zenés játék sikere őt magát is meglepte. "Korábban azt hittem, hogy a musical talán ha egy éven át megy majd valamelyik kis londoni színházban, de ahogy most látom, még az is lehet, hogy a Mamma Mia hosszabb ideig fut majd a szinpadon, mint ameddig maga az Abba fennállt"- nyilatkozta a muzsikus.