Luc Besson Michel Vaillant képregényét vitte filmre

Index
2004.04.07. 11:04
Luc Besson produceri felügyeletében került filmre a francia popkultúra egyik ékességének, a Michel Vaillantnak a képregénye. A fiatal Louis-Pascal Couvelaire forgatta Fék nélkül című filmben ármány, szerelem és akció van minden mennyiségben - írja a Cinematrix.

Luc Besson rendező-producer, akinek első filmjeit is francia képregények ihlették, most a Michel Vaillant ötvenes évek derekán megszületett francia képregényhősről készített filmet. Nemzetközi piacra szánja: minden hazai vonatkozástól megszabadították a történetet, egyedül a híres-hírhedt 24 órás Le Mans-i versenyt mint a cselekmény leglényegét képező elemet tartották meg.

Tízpercenként egy csavar szakítja meg a melodrámai jellegű túldigitalizált akció-történetet. A képi világ leleményesen imitálja a képregények ecsetkezelését. Utóbbi vonatkozásban az alkotók kezére játszott, hogy Besson a filmet HD-kamerával készítette el, így módjában állt az utómunka során különböző digitális trükkökkel radikálisan stilizálni a felvett anyagot.