Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Filmen a Rolling Stones drogpere

magyar.film.hu
2004.04.27. 12:26
Film készül a rockzene eddigi egyik legnagyobb port kavart kábítószer peréről, melyben a két legendás Rolling Stones zenész, Keith Richards és Mick Jagger került bíróság elé. Az 1967-es tárgyalás védőjét, Lord Haverst, saját színész fia, Nigel Havers alakítja majd. A párost börtönbüntetésre ítélték kábítószer birtoklása miatt, ám az ítéletet később semmisnek nyilvánították és csak Jagger feltételes szabadlábra helyezése lépett hatályba.

Az Independent híradása szerint a megfilmesítési jogokat a US network HBO szerezte meg. "Az eset furcsa szelete az angol történelemnek, ugyanakkor nemzetközi viszonylatban is releváns - 1967 hihetetlen év volt, és ez az incidens egy nagyon jelentős fordulópontja a történelemnek, illetve a médiatörténetnek." mondta el a forgatókönyv megírására felkért Nick Fisher.

Jagger és Richrads letartóztatása és a tárgyalás megosztotta az a végrehajtó szerveket, egyesek megkérdőjelezték az egész procedúra komolyságát is. Fisher elmondta még, hogy maga Nigel Havers állt elő a megfilmesítés ötletével.