A pénzhiány ellenére folytatódik a Névshowr

MTI
2004.05.03. 14:52
A Magyar Televízió (MTV) anyagi nehézségei ellenére a saját gyártású műsorok nyári leállásáig folytatódik a közszolgálati médium egyik legnézettebb produkciója, a Névshowr - tudta meg a produkció készítőitől hétfőn az MTI.

Egyikük közlése szerint további két részre már van szerződésük Rudi Zoltán tévéelnökkel, a június eleji leállást megelőző utolsó két műsor megrendelésére pedig bírják ígéretét. Hozzátette, műsoruk nézettsége vasárnap este ismét maga mögé utasította a két kereskedelmi csatornán futó programokét, noha általában az RTL Klub és a TV2 mögött jár az MTV e téren. Arról, hogy mi lesz a másik lejárt, de meg nem hosszabbított szerződésű, komoly nézettséget produkáló szórakoztató műsorral, az Új Szuperbulival, a Magyar Televízió megkérdezett vezetői nem nyilatkoztak.

Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítványi kuratóriumának elnöke múlt hétfőn e műsorokkal kapcsolatban kijelentette: akármennyire fáj, valamelyik ujjunkat meg kell harapni. Másnap Rudi Zoltán azt közölte, hogy ezeket a produkciókat szeretné megtartani a Magyar Televízió. Lagzi Lajcsi akkor azt mondta, hogy az "az ügy még nem lejátszott". A Névshowr-t készítők és vezetők egyike, Hajdú Péter kijelentette: megkerestek mind az RTL Klubtól, mind a TV2-től, de mivel a műsor olyan nézettséget produkál, mint semmi más a Magyar Televízióban, egészen bizonyosan találnak megoldást, rá hogy ne kelljen megszüntetnünk.