15000 euró a Nisimasa forgatókönyvírói pályázat fődíja

Index
2004.05.24. 17:02
A másik címmel Nisimasa nemzetközi ifjúsági szervezete kisfilmes forgatókönyvírói pályázatot hirdet 18 és 28 év közöttiek részére. A tizennégy ország filmbarát önkénteseit magába foglaló szervezet fődíja 15000 euró.

Az idén harmadik alkalommal kihirdetett versenyben olyan kisjátékfilmes forgatókönyveket várnak, melyek valamilyen módon kapcsolódnak A másik témájához és tizenkét perc filmben megvalósíthatóak. A pályázaton részt vehet minden tizennyolc és huszonnyolc közötti, "nem professzionális filmkészítő". A verseny Magyarországon kívül még tizenhárom országban zajlik.

A legjobb író 15000 euró díjban részesül, melyet kötelezően a film megvalósítására kell fordítania, a másik két helyezett pedig egyenként 4000-4000 eurós támogatást kap. Ezen kívül minden ország legjobbja meghívást kap a franciaországi Angers Filmfesztivál ideje alatt megrendezésre kerülő forgatókönyvírói workshopra.

A megmérettetés egy országos és egy nemzetközi fordulóból áll. Az első körből a hazai zsűri az általa kiválasztott legjobb alkotást juttatja tovább a nemzetközi zsűri tagjaihoz, akik a tizennégy írás közül a legjobb háromnak ítélik oda a díjakat.