A McDonald's tagadja a hízlalást

MTI
2004.06.15. 23:54
Nagyszabású ellenkampányt indított a McDonald's Ausztráliában, válaszul arra a szatirikus amerikai dokumentumfilmre, amelynek szerzője saját példáján mutatta be: beteg lett a gyorsétkeztető cég kosztján, az ajánlott hamburgerek és egyéb gyorsmenük elfogyasztása miatt.

Morgan Spurlock, a Super Size Me című film szerzője harminc napon át csak McDonald's termékeket fogyasztott, 12 kilót hízott, és egészségi állapota annyira leromlott, hogy az orvosok a kísérlet abbahagyására szólították fel. Ausztráliában a film óriási sikert aratott.

Guy Russo, a McDonald's ausztráliai szóvivője az ellenkampány alaphangját megadva honlapján kifejtette: a filmes 30 nap alatt annyi hamburgert és egyéb McDonald's terméket fogyasztott, amennyit a táplálkozás-szakértők szerint nyolc év alatt szabad csak megenni. A McDonald's ausztráliai részlege a tévékben és a mozikban készül közzétenni válaszfilmjeit. Emellett a cég közölte, hogy a Super Size elnevezésű megnövelt adagokat már amerikai láncolatának étlapjáról is törölte, Ausztráliában pedig soha nem vezette be. A Spurlock által hiányolt saláta pedig tavaly jelent meg ausztráliai éttermeiben. Most már csak az a kérdés, híznak-e a cég ausztráliai fogyasztói ezután is.